Samantha's religieuze warenblogSamantha's religieuze warenblog


Over ons

Samantha's religieuze warenblog

Hallo, mijn naam is Samantha. Ik ben 39 jaar en ik woon in een klein dorpje net buiten Rotterdam. Mijn ouders moesten voor hun werk vroeger vaak op reis en ze namen mij dan regelmatig mee. Ik kwam daardoor in contact met heel veel verschillende culturen en geloofsovertuigingen. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in religieuze waren. Mijn ouders zijn niet gelovig en ik ben zelf dus ook niet religieus opgevoed, maar ik heb altijd een passie gehad voor christelijke kleding, islamitische geschriften en hindoestaanse hoofddeksels. In mijn blog zal ik jullie zoveel mogelijk proberen te vertellen over mijn grote passie.

Categorieën

Recente artikelen

Beauty en fashion: de hoofddoek
20 juli 2017

Geloofsovertuiging of mode-accessoire? De hoofddoe

Beauty en fashion: de hoofddoek

Geloofsovertuiging of mode-accessoire?

De hoofddoek, het is een onderwerp dat in Nederland veel besproken wordt tegenwoordig. Enige discussies zijn er ontstaan over het feit dat men het dragen een hoofddoek zelfs zou willen verbieden. Wij vinden het dragen van een hoofddoek stoer en vrouwelijk. Iedereen zou zelf moeten weten of zij een hoofddoek wil dragen of niet. Vele variaties op de hoofddoek worden gemaakt, ook als mode-accessoire. Hoofddoeken zijn in verschillende culturen te vinden, zoals; Arabische culturen, Afrikaanse culturen en in de Zigeuner community. Omdat er in Nederland vele misverstanden ontstaan over de islamitische hoofddoeken, hebben wij een overzicht voor jullie gemaakt van de verschillende soorten hoofddoeken.


De hijab

De hijab word in Arabische landen gezien als een teken van vrouwelijkheid. De hijab staat elegant en vrouwelijk. Het bedekt het haar volledig, de nek en laat het gelaat vrij. De hijab kom je veel tegen in Saudi-Arabië. De hijab kan gedragen worden in vele verschillende kleuren, maar de zwarte hijab zul je toch het meest tegenkomen. De al-amira  De al-amira is een tweedelige sluier-set. Het bestaat uit een kap en een bijpassende, cilindervormig kleed. De al-amira wordt gedragen in verschillende kleuren. De traditionele vrouwen zullen de al-amira voornamelijk in het zwart dragen. 


De shayla

De shayla is een lange en rechte doek die gevouwen wordt rondom het gezicht. De shayla wordt vastgebonden ter hoogte van de schouders. De shayla wordt tegenwoordig vooral gedragen door de wat oudere en traditionele vrouwen.


De khimar

De khimar is een soort cape die je tot aan de middel kunt vouwen of wikkelen. 


De Nijab

Dit is een van de mysterieuze hoofddoeken, eigenlijk meer een sluier te noemen. Het is een sluier die het gehele gelaat bedekt. Er is wel een klein deel van de ogen te zien, maar dit kan ook bedekt worden door een aparte sluier. In Saudi-Arabië zul je de meeste vrouwen zien in de nijab. Meestal in het zwart. 


De burka 

De burka, dit is de meest besproken hoofddoek of sluier in Nederland. Nederlanders schrikken hier meestal van en dit is niet zo gek, want dit is de meest bedekkende sluier van allemaal. Alles is volledig bedekt met slechts een heel kleine opening voor de ogen. De burka is meestal in het zwart te vinden. In Arabische landen is deze manier van bedekken heel gewoon en wordt er dus niet van opgekeken. Dit zijn de verschillende islamistische manieren voor het dragen van een hoofddoek. Een leuk weetje: Dolce and Gabanna heeft sinds twee jaar een hele modelijn speciaal voor de Arabische vrouwen ontworpen. Je vindt hier de meest mooie hijabs en hoofddoeken. Erg elegant en heel erg vrouwelijk!

Kijk voor een uitgebreide keus aan hoofddoeken op Sunnah Center Winkel